Puteți verifica acest articol pentru a descoperi itinerariul complet de 3 zile din Las Vegas.
ZIUA 1
- Parcul Naţional Valea Focului (Valley of Fire)
- Strada Fremont pe timp de noapte (Fremont Street)
Vizualizaţi lista de obiective turistice marcate pe hartă prin apăsarea butonului din stânga de titlu, “Day 1 Las Vegas Itinerary”.
Am ajuns la Las Vegas direct din Hawaii. A fost o zi lungă în care am schimbat 3 avioane. După ce am aterizat în LV, am mers să ridicam mașina închiriată de la Budget și, în cele din urmă, am ajuns la hotel în jurul orei 2:00 noaptea. Așa cum era de așteptat, prima parte a zilei urmatoare a fost dedicată recuperării după călătoria obositoare.
Market Whole Foods
Pentru masa de prânz am ales lanțul nostru preferat de supermarket-uri americane, numit Whole Foods Market. Este un lanţ alimentar certificat organic de către Departamentul de Agricultură al Statelor Unite. În afară de produsele ecologice proaspete, WF oferă și o selecție largă de vitamine și suplimente, precum și săpunuri naturale, flori proaspete, îmbrăcăminte eco-friendly etc.
Bar cald la Whole Foods
Bar cald la Whole Foods
De fiecare dată când mâncăm acolo, alegeam un mix de salate, legume şi uneori carne de la barul cald și mereu câte un suc proaspăt sau un shot de imunitate (preferatul meu este acela din grâu proaspăt și ghimbir care are cel mai puternic gust).
Fiecare magazin WF are o zonă cu mese şi tacâmuri de unică folosinţa rezervată pentru a mânca sau pentru a savura o băutură cumpărată de la ei. Nu este locația cea mai ieftină pentru a servi masa (desigur, este mai ieftin decât la un restaurant, dar mai scump decât la un fast-food), dar am preferat să cheltuim banii chibzuit pe mâncare de calitate, mai degrabă decât pe jocurile de noroc (lucru care, deşi poate părea ciudat, nu l-am încercat nici măcar o singură dată, în ciuda insistenţelor prin telefon ale familiei care ne spunea: “Cum, sunteţi în Las Vegas şi nu aţi jucat nici măcar 10$?”; ei bine, nu, n-am jucat la ruletă, poker sau mai ştiu eu ce altceva pentru că pur şi simplu nu mă atrage de nici un fel :)).
Deserturi la Whole Foods
Valea Focului (Valley of Fire State Park)
În noaptea de dinainte verificasem un blog pe care l-am descoperit mai demult şi pe care îl urmăresc cu mult interes şi admiraţie, Earth Trekkers. Am găsit acolo într-un articol niște fotografii spectaculoase dintr-o zonă naturală din apropierea Las Vegas-ului. Aşa că în ziua respectivă, imediat după masa de prânz, am decis să profităm de vremea plăcută și să vizităm Parcul National Valea Focului, la 1 oră distanță de Las Vegas cu mașina. Este ca o binecuvântare să te plimbi în mijlocul deșertului în decembrie, cand afara sunt temperaturi de ~15°C. În timpul verii, temperatura medie este de aproximativ 39°C.
Parcul National Valea Focului
Parcul Național Valea Focului este alcătuit din roci de un roșu aprins care creează priveliști uimitoare. Există un drum şerpuit care realizează o buclă şi trece prin mai multe puncte de interes (vedeți întreaga listă aici), cum ar fi Beehives, White Domes, Seven Sisters, Atlatl Rock, Arch Rock etc.
Drum şerpuit prin Valea Focului
Formaţiuni de roci sub formă de stupi
După cum puteți vedea în sesiunea de fotografie de la sfârșitul acestui articol (Colecţia de amintiri), am făcut o mulțime de poze acolo. Am fost pur și simplu uimită de frumusețea naturală a parcului. Oriunde te uitai în jur, era un peisaj spectaculos şi o linişte solemnă domnea peste parc. Puteți petrece chiar mai mult de o zi acolo pentru ca există un loc de camping pentru corturi şi rulote. De asemenea, puteți face un picnic în zonele umbrite sau o excursie pe unul dintre traseele marcate (Rainbow Vista, Pink Canyon, The Wave Fire, White Domes etc.).
White Domes
La plecarea din parcul naţional, pe drumul de întoarcere spre Las Vegas, am văzut unul dintre cele mai uimitoare apusuri de soare. Cerul era complet pictat în multe nuanţe de roşu, portocaliu şi violet, creând un tablou cu adevarat spectaculos.
Apus de soare lângă Las Vegas
Parcul Naţional Valea Focului
Site oficial
Taxa de intrare
10$/vehicul/zi
Camping
20$/noapte
Platiţi încă 10$ în plus dacă vreţi să aveţi acces la o sursă de alimentare cu curent.
Abonamente
Nu se acceptă abonamentele anuale de tip National Parks Passes (noi aveam acest abonament anual, AMERICA THE BEAUTIFUL – The National Parks and Federal Recreational Lands Pass, care a costat 80$ şi care permite, acolo unde este acceptat, să intri gratuit în parcurile naţionale din Statele Unite)
Semnal la telefon
Din ce am observat, n-am avut deloc semnal la telefonul mobil în interiorul parcului. Pentru mine acest lucru este foarte important pentru că vorbesc zilnic cu familia din Romania. Nu ştiu care era situaţia în zona de camping, însă este posibil ca acolo să existe totuşi semnal.
Strada Fremont
În acea noapte am vizitat strada Fremont din centrul vechi al Las Vegas-ului. Aceasta a fost prima stradă pavată din LV. Până în prezent, a ramas una dintre cele mai cunoscute străzi din oraş, pe lângă Las Vegas Strip.
Fremont nu mi-a plăcut atât de mult pentru că era extrem de zgomos și nu la fel de elegant precum resorturile hoteliere de pe Strip. Dar este o experiență sa vezi cum a arătat Las Vegas-ul la început. Acolo se organizează concerte live, există numeroase magazine de unde poţi cumpara cadouri ieftine (dar nu neaparat calitative), are loc şi un spectacol de lumină gratuit pe cel mai mare ecran video din lume (Viva Vision). Sub acest ecran există o tiroliana (SlotZilla) care vă permite sa “zburaţi” deasupra Fremont-ului precum Superman 🙂
Fotografie
Vă invit în continuare să vedeţi colecția noastră de amintiri, mai exact, fotografiile pe care le-am capturat în prima zi petrecută în Las Vegas ♥
Valea Focului (Valley of Fire State Park)
Apus de soare lânga Las Vegas
Strada Fremont în centrul vechi al Las Vegas-ului
Urmăriți în continuare postările #IDRTravel pentru a descoperi minunata America și multe alte locuri frumoase de pe pământ.
Ziua 2 / Ziua 3 în Las Vegas Itinerariu Decembrie
Să fie zâmbete,
Bianca